dinsdag 9 oktober 2018

LL Cool J - Mama said knock you out

Oma's en opa's... het zijn bijzondere mensen. Dat begint meestal al in je jongste jaren. Krijg je geen snoepje van je moeder? Dan vraag je het oma toch? Van haar mag het meestal wel. Maar ook als je al wat ouder bent, is het fijn als je een oma en een opa hebt die er voor je zijn. Met al hun levenservaring staan ze je bij met raad en daad. Én ze kunnen je vertellen hoe jóuw ouders vroeger waren. Iets dat af en toe héél goed van pas komt.

En dat ook stoere rappers de steun van hun grootouders soms goed kunnen gebruiken liet LL Cool J zien. Hij vertelde aan zijn oma hoe zijn plek op het hiphop-podium langzamerhand werd overgenomen door gangsta-rappers die er ook niet voor terugdeinsden om hem te dissen. Toen zei zijn oma: "Oh baby, just knock them out".

En dat deed hij. Al zijn frustratie van dat moment gooide hij eruit. En om te voorkomen dat mensen het idee zouden hebben dat hij zijn podium tijdelijk had moeten afstaan, maakte hij het in zijn eerste zin direct duidelijk: het betrof hier geen comeback, hij was nóóit weggeweest.

De single stootte door naar de hoogste positie in de Amerikaanse R&B- en hiphop-charts en van het gelijknamige album volgden nog eens twee nummer één-hits. Chuck D, frontman van gangsta-rapformatie Public Enemy, gaf zelfs toe dat het op een gegeven moment bij hém in de autoradio werd gedraaid. Weliswaar toen hij met zijn gezin in de auto zat, maar toch. LL Cool J had zijn kroon duidelijk weer terug.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten