Over

Opgegroeid in de jaren '90 heb ik een keur aan muziekstromingen voorbij zien komen die soms nog eerder waren verdwenen dan dat zij waren opgekomen. Het was muziek die verguisd werd door de generaties voor en na ons en waarvan de schoonheid hoogstens nog een keer te beluisteren is in een Fout Uur of een Verrückte Halbe Stunde.

Maar het is wel de muziek van míjn generatie. Muziek, die wij op cassettebandjes draaiden of kochten op CD-singles. Muziek, die ons uitgaansleven heeft opgefleurd als wij hakkend en zagend de dansvloer van de discotheek onveilig maakten. Muziek, die ons heeft doen lachen en doen huilen, soms ook vanwege de kwaliteit ervan. Maar wél muziek die het niet verdient om langzaam te verdwijnen in de vergetelheid... al is de eeuwigheidswaarde volgens de kenners misschien 0.

Het is daarom dat ik op achterindeplatenkast.com een ode breng aan de muziek uit die tijd. Een blog waarin mijn passie voor schrijven en een liefde voor muziek samenkomen. Een blog waarbij ik wekelijks afdaal in de krochten van de muziekgeschiedenis en platen afstof die misschien terecht zijn vergeten... maar wél leuk zijn om weer een keer te horen.

Sinds juni 2015 gunt ook mijn vader ons een blik in zíjn platenkast. Hij begeeft zich tussen het vinyl en het bakeliet en schrijft met verve over de pareltjes uit zíjn tijd.

Een jaar later voegde jeugdvriend Barry zich bij de redactie. Als erkend liefhebber van het genre neemt hij ons in zijn rubriek Rap & Blues mee naar de historie van R&B en hiphop.

Maar daar bleef het niet bij... in oktober 2016 meldde Erik van DePopquiz.nl zich bij de redactie. Tijdens het samenstellen van zijn quizzen komt hij vaak leuke / grappige / zinloze feitjes tegen die het waard zijn om verteld te worden. In 'Facts from The Hat' zal hij op onregelmatige basis zulke feitjes met ons gaan delen.

Veel lees- en kijkplezier!

Erwin Herkelman

Heb je een vraag, een opmerking of een leuke tip voor ons? Je mag altijd contact opnemen via ons e-mailadres achterindeplatenkast@gmail.com. Wij reageren dan zo snel mogelijk. Of bezoek onze Facebook-pagina en laat een bericht achter!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten